piątek, 18 października 2013

Gruszkowe co nieco



Kilka dni temu Ewa Wachowicz w swoim programie Ewa gotuje zaprezentowała biszkopt z jabłkami. Moja znajoma autorka bloga  Book and Cooking   wypróbowała ten przepis i uznała, że jest rewelacyjny. Potem zrobiła jeszcze jego gruszkową odmianę. Okazało się , że jest jeszcze smaczniejsza. Skusiłam się, i  oto jest  moja, gruszkowa,  wersja biszkoptu z jabłkami.

Przepis jest bardzo prosty:
Na biszkopt nakładamy konfiturę gruszkową.

Przygotowujemy bita śmietanę
Nakładamy ja na warstwę "gruszkowa"
 Przy użyciu takiego sympatycznego przedmiotu wyrównujemy powierzchnię
 Posypujemy starta na grubych oczkach tarki gorzka czekoladą, schładzamy w lodówce.

I gotowe. Uwaga szybko znika. A kto uważa, ze nie wygląda zbyt dobrze ten widział mojego ciasta dyniowego ;(

6 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie. Muszę wypróbować ten przepis. Uwielbiam ciasta z jabłkami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenie biszkoptu z owocami i bitą śmietaną dało bardzo efektowne połaczenie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Gruszkowe jest jeszcze lepsze, fakt. Ale ostatnio chodzą za mną brzoskwinie, więc chyba już wiem, co podam niedługo gościom :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł! Moze w takim razie ja tez zrobię, bo mam dużo konfitury brzoskwiniowej

    OdpowiedzUsuń