Kilka dni temu Ewa Wachowicz w swoim programie Ewa gotuje zaprezentowała biszkopt z jabłkami. Moja znajoma autorka bloga Book and Cooking wypróbowała ten przepis i uznała, że jest rewelacyjny. Potem zrobiła jeszcze jego gruszkową odmianę. Okazało się , że jest jeszcze smaczniejsza. Skusiłam się, i oto jest moja, gruszkowa, wersja biszkoptu z jabłkami.
Przepis jest bardzo prosty:
Na biszkopt nakładamy konfiturę gruszkową.
Przygotowujemy bita śmietanę
Nakładamy ja na warstwę "gruszkowa"
Przy użyciu takiego sympatycznego przedmiotu wyrównujemy powierzchnię
Posypujemy starta na grubych oczkach tarki gorzka czekoladą, schładzamy w lodówce.
I gotowe. Uwaga szybko znika. A kto uważa, ze nie wygląda zbyt dobrze ten widział mojego ciasta dyniowego ;(
Wygląda bardzo apetycznie. Muszę wypróbować ten przepis. Uwielbiam ciasta z jabłkami:)
OdpowiedzUsuńPołączenie biszkoptu z owocami i bitą śmietaną dało bardzo efektowne połaczenie.
OdpowiedzUsuńWcale nie wygląda źle :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńGruszkowe jest jeszcze lepsze, fakt. Ale ostatnio chodzą za mną brzoskwinie, więc chyba już wiem, co podam niedługo gościom :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Moze w takim razie ja tez zrobię, bo mam dużo konfitury brzoskwiniowej
OdpowiedzUsuń