Komu nie obrodziły ogórki, czy to z winy pogody, czy zwierząt (ptaki, koty czy ślimaki). Może spróbować ukisić pomidory. Najlepiej miniaturki. Przepis znalazłam na blogu Book&Cooking
Jest bardzo prosty. Taki jak na ogórki.
Potrzebujemy:
pomidorki miniaturki, które trzeba nakłuć:
albo takie:
albo wymieszać kilka rodzajów:
koper:
chrzan:
czosnek:
włożyć do słoika:
zalać zalewą, czyli przegotowaną woda z solą:
i poczekać kilka dni:
Podobno smakują jak ogórki.
Ciekawa jestem, jak zasmakują ;)
OdpowiedzUsuńMoja rodzinka nie może doczekać się degustacji
OdpowiedzUsuńno ja też jestem zaintrygowana smakiem.. mam pomidorki koktajlowe czarne... :) może uda się zebrać na kilka słoiczków. Zapraszam do mnie: http://edupelzaki.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńCzarne pomidorki? Koniecznie trzeba wypróbować, choćby mały słoiczek.
Usuń