wtorek, 13 sierpnia 2013

Pomidorki kiszone


Komu nie obrodziły ogórki, czy to z winy pogody, czy zwierząt (ptaki, koty czy ślimaki). Może  spróbować ukisić pomidory. Najlepiej miniaturki. Przepis znalazłam na blogu Book&Cooking
Jest bardzo prosty. Taki jak na ogórki.

Potrzebujemy:
pomidorki miniaturki, które trzeba nakłuć:
albo takie:
albo wymieszać kilka rodzajów:
koper:

chrzan:

 czosnek:
włożyć do słoika:
zalać zalewą, czyli przegotowaną woda z solą:


i poczekać kilka dni:
Podobno smakują jak ogórki.

4 komentarze:

  1. Moja rodzinka nie może doczekać się degustacji

    OdpowiedzUsuń
  2. no ja też jestem zaintrygowana smakiem.. mam pomidorki koktajlowe czarne... :) może uda się zebrać na kilka słoiczków. Zapraszam do mnie: http://edupelzaki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czarne pomidorki? Koniecznie trzeba wypróbować, choćby mały słoiczek.

      Usuń